Friday, 3 November 2017

Sabahan Online Sellers Yang Bebeh

Bila Cik Bulan terbaca status orang yang memperlekehkan online seller apalagi those yang terlibat dalam MLM, terdetik pula niat untuk memuji dan berkongsi perkara2 yang baik pasal diorang ni.

Cik2 Puan2 Mak2, iklan ini bukan bertujuan untuk menyebarkan aura negative tetapi sebaliknya Cik Bulan ingin menyatakan kekaguman Cik Bulan terhadap beberapa biz woman yang menjadi inspirasi Cik Bulan walaupun ai banyak jadi CCTVdi fesbuk diorang jerrr tawwww~

Antara BEBEH2 yang memberi inspirasi Cik Bulan dlm dunia biz online atau biz MLM. Sudah jelas lagi bersuluh, Cik Bulan sudah siap2 mention dalam title atas tu yang diorang ni Sabahan plus golongan yang Cik bulan kenal jerr tawww.Siapakah mereka???

1) Jessica Eiqa Mj - phewwww, siapa ndak kenal wanita jelita putih melepak, badan ala2 potongan hour glass ni kan? Cantik kaaaaannn? Jessica or should i call her Jess only? Si cantik manis Jess ni memang feymes dengan produk Gluta Pancea. Boleh search Jess di FB kalau kalian2 mau teray produk tersebut atau banyak lagi produk2 kecantikan yang Jess jual tu.

Sumber gambar dari FB Jessica sendiri. 

2) Amanda Gaby Peter - Aaaah, itu nama dia di FB, pandai2lah kamu search nama dia tu di FB ya. Amanda ni junior Cik Bukan masa high school. Memang dari zaman sekolah sejujurnya Cik Bulan memang suka tengok muka dia yang ala ayu tak ayu. Dia ni memang jenis yang jujur and opkos trusted seller. 

Sorry Amanda, Cik Bulan curi gambar awak yerr hehehe. Uolsss, cantik kan Amanda ni? Students diluar sana jangan pok silap. Cegu Amanda ada rotan ni?! BTW, biz beliau lebih kepada produk kesihatan Shaklee. So siapa yang berminat dengan produk Shaklee you can reach her di FB ya.

3) Davye Benggon Rampas - I tell you, hot momma ni. Macam baru usia 20an kan? Still maintain body slim, lawa, dan bebeh! Inspirasi kaum hawa yang sudah beranak pinakkkk! You can get NuSkin products from her. Trusted seller, and blog Dayve pun banyak entry best2 pastu kan gambar2 pun cantik2?! Bolehlah kalian polo.

Sumber gambar dari FB Dayve.

4) Estherlyn JKajangan - Siapa tidak kenal mantan Unduk Ngadau Tenom ni kan? Sudahlaha bebeh, cun, confident level, phewwww~~jangan cakaplaahh~~ Siapa2 yang pernah nampak beliau catwalk atas stage memang meremang bulu roma. Etchingggg!! Ok, fokus Cik Bulan! Ok ok ok, perkara yang benar2 memberi inspirasi kepada Cik Bulan pasal Estherlyn ni, beliau seorang yang sangat2 rajin, sudahlah berkerja sebagai akauntan, lepas tu further study lagi, buat macam2 part time lagi. Wowee! Maybe kalaulah Cik Bulan buat macam tu semua sudah lama pengsan, exhausted!
Sumber gambar dari FB Estherlyn. Anyway, uosl boleh cuci mata tengok dress, top lawa2 di IG EJ Wardrobe by Estherlyn, ok?

5) Brenda Anura Londoh - Sorry adik Brenda, Cik Bulan screenshot gambar Brenda di IG yerrr. Hehehe. Ehemmm, ni Cik Bulan mau puji, Brenda ni memang neceral bewty. Putih melepak, body pun selim melim idaman wanita sepanjang zaman. FYI, Brenda ada brand produk kecantikan sendiri iaitu Bal's Secret. Bolehlah search di IG Brenda pasni dan stalk!


Sumber gambar dari IG Brenda Anura Londoh.

Seeeee??? Bukankah mereka2 ini patut dikagumi??? Bagi Cik Bulan pencetus idea MLM yang pertama didunia adalah orang yang bijak. Pencetus idea online selling yang pertama pun orang yang sama bijak. Dan orang2 yang mengambil peluang meniaga seiring dengan perkembangan teknologi pun golongan2 yang bijak. Patut dipuji. Apapun, Cik Bangga dengan golongan2 yang bukan saja berkerjaya, berpendidikan, cun, bebeh, rajin pula tu? Cukup bagi 5 contoh.Sekian karangan.Titik.


Yang Mengagumi Kalian,
Cik Bulan, 4Nov17

3 comments: