Monday, 12 September 2016

Vivix Shaklee

Ramuan Utama Vivix

Tedapat 4 bahan utama semulajadi dalam sebatian Vivix iaitu;

  1. Muscadine Grape

Muscadine grape atau anggur muscadine merupakan satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom berbanding dengan anggur biasa. Anggur muscadine yang saiznya sebesar biji golf, dipercayai oleh para saintis bahawa kelebihannya yang mempunyai ekstra satu kromosom mengukuhkan lagi profil polifenolnya dan sangat berpotentsi untuk meningkatkan kesihatan.

Anggur muscadine juga mengandungi asid alegik dalam kepekatan yang tinggi, sejenis phyto-nutrient yang tidak dijumpai didalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menyekat bahan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.

2. Purple Carrot

Purple carrot atau lobak ungu ini kaya dengan sumber vitamin A, mengandungi fitokimia termasuklah carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins, dan sesquiterpenes.
Lobak jenis ini juga mengandungi anti-oksidan yang mustajab yang dipanggil sebagai anthocyanins. Anthocyanins ini bertanggungjawa memberikan warna merah menyala, biru, dan ungu pada buah dan juga sayuran. Ia juga bertindak sebagai anti-oksidan utama dalam lobak, dan lobak yang warna ungu-kuning mempunyai kapasiti anti-oksidan yang tertinggi, diikuti oleh lobak yang berwarna ungu-oren.

Selain berperanan sebagai anti-oksidan, anthocyanins juga bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrobial, dan anti-karsinogen. Ia juga memberi kesan kepada saluran darah, platelet dan lipoprotein yang berkobolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.
Manakala asid klorogenik yang terdapat pada semua jenis lobak, termasuklah lobak ungu ini, dipercayai mampu mengurangkan risiko diabetes yand dikaitkan dengan pengambilan kopi.

3. Elderberry Europe

Elderberry Europe atau Elderberi Eropah sangat berkemampuan mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B. Selain mengatasi flu, elderberi juga boleh memperbaiki masalah asma, batuk, jangkitan yis, sesak hidung/dada, dan diabetes. Ia juga boleh merendahkan tahap kolestrol dan menghalang oksidasi kolestrol LDL yang dianggap sebagai penyebab penyakit kardiovaskular.
Kandungan bioflavonoids yang terkandung dalam semua jenis beri pula memberikan eldeberi eropah ini mempunyai ciri anti-oksidan yang tinggi, dan bertindak sebagai ‘immune booster’ melawan jangkitan virus dan bakteria.

Kesimpulannya,  elderberi eropah mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan jantung, mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

4. Polygnum Cuspidatum

Polygnum Cuspidatum (juga dikenali sebagai Knotweed Jepun) adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, yang juga ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun merupakan sumber komersial resveratrol, yang juga boleh didapati dalam ekstrak kulit serta biji anggur merah.

Tumbuhan ini banyak digunakan dalam perubatan tradisional masyarakat Cina. Ahli sains telah banyak melakukan ujian terhadap manfaat tumbuhan polygnum cuspidatum ini kepada kesihatan pengguna. Berdasarkan kajian-kajian tersebut, ternyata resveratrol mampu memperlambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, mengawal tekanan darah, mebantu meningkatkan prestasi atlit, dan menurunkan berat badan berlebihan.

Kemampuan Vivix

Revolusi vivix memberika penyelesaian yang hebat, dengan formula yang sangat esklusif yang memberikan keputusan yang menakjubkan kepada pengguna. Antara kemampuan vivix adalah seperti berikut;
·         Merendahkan tekanan darah
·         Meningkatkan tahap tenaga
·         Memutihkan & mengurangkan pigmentasi
·         Mengurangkan kedutan halus
·         Anti-kanser
·         Merendahkan tahap kolestrol
·         Menguatkan tulang
·         Memperbaiki daya seks
·         Melambatkan penuaan
·         Mengurangkan artritis
·         Meningkatakan daya ingatan
·         Anti-inflamasi
·         Menghalang kejadian tumor
·         Menstabilkan perasaan
·         Mengawal selia estrogen
·         Mengawal selia insulin
·         Anti-depresi
·         Mengurangkan bintik penuaan
·         Membantu glaukoma
·         Mengurangkan rambut beruban dan gugur
·         Melegakan alergi dan lelah
·         Memperbaiki mutasi sel
·         Menghalang Alzheimer
·         Mencegah masalah prostat
·         Memperbaiki kualiti tidur
·         Memperbaiki tekstur kulit
·         Mengawal selia kelikatan darah

Revolusi Vivix

Kesimpulannya, revolusi vivix merupakan penemuan saintifik yang hebat oleh Shaklee kerana kemampuan Vivix yang mampu memperlambatkan proses penuaan pada peringkat selular. Vivix merupakan sejenis makanana tambahan yang kaya dengan anti-oksidan kerana polifenol dan resveratrol yang terkandung dalam sebatian cecair vivix tersebut.

Sebatian vivix sangatlah istimewa kerana hanya vivix satu-satunya sumber nutirisi di alam manusia ini yang mengandungi adunan fitonutrien proprietari - yang memanfaatkan khasiat anggur muscadine (dimana ianya sangatlah jarang ditemui didunia) serta resveratrol. Dengan kombinasi yang mantap tersebut, ramuan ini menjadi 10x ganda lebih hebat dan efektif dari hanya resveratrol sahaja.=============
With L.O.V.E.,
LLH
Biz Mentor
012-8137087
=============

1 comment: