Sunday, 2 July 2017

Post Laser Treatment Cara Cik Bulan

Haritu Cik Bulan ada share pasal pengalaman buat laser treatment muka kan?

Doctor yang buat treatment Cik Bulan tu memang ada mention untuk buang 'corns' dari kulit Cik Bulan. So kalau buang corns ni memang akan ada temporary 'scars lubang-lubang' macam dalam pic BEFORE tu. And after buang corns ni guna laser, Cik Bulan tidak boleh apply makeup / foundation / BB cream / CC cream / etc2 selama seminggu sehinggalah kulit sudah benar-benar sembuh. Cuma perlu sapu vaseline saja untuk tujuan healing proses. JANGAN LUPA PESAN DOKTOR PAKAI VASELINE DAN JANGAN APPLY MAKEUP AT LEAST SEMINGGU!

Disebabkan Cik Bulan kena present paper dengan management di office rabu ni, Cik Bulan ikhtiar dengan supplements Shaklee yang Cik Bulan yakin boleh bantu sepanjang proses penulihan berlaku. Antara supplements yang Cik Bulan amalkan dalam beberapa harini termasuklah;

πŸ’– Vitamin C - membantu merangsang penghasilan sel kulit yang sihat

πŸ’–ESP - sebagai sumber protein yang penting untuk pertumbuhan sel yang baru. yalah, kan baru laser kena tumbuh sel yang cantik

πŸ’–Vita Lea - multivitamins atau Vita Lea ini pula untuk bantu luka sembuh dengan cepat sebab dalam vita lea ada zinc yang baik untuk penyembuhan luka dalaman serta luaran

πŸ’–Collagen Powder - collagen baik untuk elak muka berlubang dan mengecilkan liang pori-pori pada muka

So lepas jak selesai buat laser treatment tu, malam tu juga Cik Bulan ambik smua supplements ni. Syukur, dugaan Cik Bulan adalah tepat.! Ternyata supplements ini membantu mempercepatkan proses healing kulit Cik Bulan. Dalam masa 3 hari, bekas 'luka' buang corns sudah semakin pulih. Rujuk gambar kanan AFTER 3 hari consume vitamins Shaklee. Hepsss, jangan kecam! Kulit Cik Bulan tidak seFlawless kulitmu yerr tapi Cik Bulan sedang dalam proses memperbaiki kesihatan kulit. Apa pun syukur, syukur, dan syukur! Sebab Rabu ni tidak payah pakai mask untuk kaver muka macam kena ciken pox πŸ˜‚πŸ˜‚.

Terima kasih Shaklee.


Semoga bermanfaat.


With Luv,
Cik Bulan
0128137087

10 comments:

  1. Bestnya cik bulan..kulit cntik bersih lgi..no.hitam2 or kesan..

    ReplyDelete
  2. Corns tu cemana? Ada ka gambar sebelum buat laser treatment tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. corns tu yg mcm kutil dead skin kecik2. dia x ketara kli dr jauh tp klu zoom in npk tu.Doc ckp faktor genetik ketrunan

      Delete
    2. tiada pula gmbr sebelum.tp klu ada corns ko apply bedak npk tu ndak rata mcm ada biji2 kuar.bukan biji kolestrol ya hahaha

      Delete
  3. wow..perbezaannya ketara betul..mujur ada suplemen yg membantu.

    ReplyDelete
  4. Nampak beza tu. Lepas buat treatment,nak baiki kulit mesti kena ambil suplimen juga. Biar rawat dari dalam. Baru cepat sembuh. Sudah cantik a sekarang cik bulan.

    ReplyDelete
  5. Bez betul la sebelum dan selepas tu... Teruja ai tengok 😊😊

    ReplyDelete
  6. Wah😍 terus halus mulus ohh muka .. Mcm jeles pula tgok .. Hihi

    ReplyDelete
  7. Wah😍 terus halus mulus ohh muka .. Mcm jeles pula tgok .. Hihi

    ReplyDelete