Tuesday, 11 July 2017

Tips Mengatasi Masalah Sakit Lutut / Gout

Masalah sakit-sakit lutut bukan perkara yang asing dalam kalangan warga emas. Tidak ketinggalan juga masalah gout atau keradangan pada sendi. Ramai yang mencari ikhtiar semulajadi untuk elak kebergantungan pada ubat-ubatan seperti ubat tahan sakit / painkillers memandangkan painkillers ni tidak baik untuk jangka masa panjang.

Harini, Cik Bulan ingin berkongsi tentang manfaat minuman botanikal Vivix, bagaimana ianya baik untuk diamalkan bagi mereka yang ada masalah gout, sakit-sakit lutut atau sendi.

Ramuan Vivix terdiri daripada Muscadine Grape, Polygonum Cuspidatum, Eldeberry Europe, dan Purple Carrot yang memanfaatkan resveratrol dan polifenol sepenuhnya yang menjadikan Vivix lebih hebat kuasanya berbanding dengan resveratrol sahaja. 

Bahan-bahan dalam Vivix ni lah yang menjadikan Vivix memiliki kebaikan yang banyak. Kesemua bahan-bahan aktif Vivix menjadikan Vivix mengandungi antioksidan yang sangat tinggi yang mampu bertindak hingga ke peringkat sellular. Dan part yang best, Vivix bukan sahaja boleh bantu melindungi DNA, tapi boleh bantu renew sel yang telah rosak seperti di bahagian sendi / lutut.

Untuk pengetahuan cik/puan/tuan, Purple Carrot dalam ramuan Vivix ini adalah bersifat anti radang. So memang sesuailah mereka yang ada masalah gout untuk ambik Vivix. Why? sebab masalah gout ni kan masalah keradangan pada sendi. Jom cek feedback pengguma Vivix, apa kata mereka?

Sebelum ni memang susah mau solat sebab masalah sakit lutut, tapi lepas amaljan Vivix badan rada ringat dan sakit lutut pun sudah sihat.

Bengkak bekas gout makin surut lepas ikhtiar Vivix.

Sebelum ni bergantung dengan ubat tahan sakit / painkillers, kini lebih baik dengan Vivix.

Ibu semakin bertenaga setelah amalkan Vivix. Masalah sendi pun kini tiada lagi.

Berminat dengan Vivix? Pembelian twinpack jauh lebih jimat.


Disclaimer: Vivix bukan ubat yang bertujuan untuk merawat/mendiagnosis penyakit. Tapi Vivix cumalah makanan tambahan yang kaya dengan antioksidan, yang menyokong kesihatan pengguna.


Semoga bermanfaat.


With Luv,
Cik Bulan
0128137087


9 comments:

 1. Sengsara tu kalau gout. Kena bergantung seumur hidup dengan ubat tahan sakit. Baguslah try ikhtiar sebelum makin lama makin teruk kan. Sakit tu kalau salah makan dan bengkak sana sini

  ReplyDelete
 2. Kesiannya.. Gout ni katanya ounca sebab ovet makan seafood.

  Apabapa pun, pemakanan pun kena jaga

  ReplyDelete
 3. kasihan sangat tengok orang yang kena gout..susahnya nak jalan sampai berpapah-papah

  ReplyDelete
 4. XBOS kakina dulu pon kena GOUT...KASIHAN tengok ..bila gout menyerang...terincut2 di jalan kadng tu samapi tarik kaki...Bila kena gout kena pantang makan...tau...
  Jom amalkan vivix bagus untuk nya

  ReplyDelete
 5. Kalau dengar cerita. Memang gout ini menyakitkan.bisa. nyut nyut rasa tempat gout tuh.mak pun ada sejarah gout. Selepas amalkan vivix memang lega. Cuma kena konsisten. Terbaru rakan cegumanes. Umur belum 30 tahun,dah kena serangan gout.

  ReplyDelete
 6. Saya ada seorang pakcik kesian tengok dia menderita gout kekadang tu tak boleh bangun langsung
  Saya bagi suplimen yg ada antikeradangan Alhamdulillah dah getting better

  ReplyDelete
 7. Tak dinafikan vivix sangt membantu... Tapi pemakanan juga kena jaga..

  ReplyDelete
 8. Uncle sy ada gout😥 bila dia diserang gout, nak drive pun tak dpt .. Kesian tgok dia ..

  ReplyDelete
 9. Mak saya ada gout dulu..sampai merangkak mau jln.tapi lepas bagi minum vivix,ok suda.nampak awet muda lagi

  ReplyDelete