Thursday, 29 June 2017

Rawatan Laser Untuk Kecantikan Kulit Muka

Cik Bulan mau 'komplen' pasal rawatan Laser Face Treatments by Skin Life Laser Clinic (SL Clinic)!!!! Actually, Cik Bulan sudah pernah dengar pasal rawatan ni sejak beberapa tahun yang lalu tapi baru tau rawatan ini ada di area Kota Kinabalu, Sabah masa awal tahun ni. Nampak kawan-kawan di Facebook share experience diorang after buat rawatan laser muka so macam curious pula. Tidak sakit kah???
 
Lepas baca beberapa feedback dari customers, maka Cik Bulan pun ambik keputusan untuk try buat laser treatment ni. Gatal hati mau try kan, mana boleh ketinggalan uolss~ So ini lah kaunter reception SL Clinic yang tempat Cik Bulan pegi buat rawatan laser muka. Manalah tau esok kulit jadi halus mulus macam Neelofarrr.*haiskh, inilah manusia* 
 
Senang saja mau cari lokasi clinic ni sebab clinic ni berada di bangunan Plaza Shell Kota Kinabalu, depan round about jalan pegi Padang Bandaran Terminal Taxi Kota Kinabalu. Ini view dari dalam clinic tu. Mau tau apa alamat? Lot 1.08, Plaza Shell, 29, Jalan tunku Abdul Rahman, Plaza Shell, 88000 Kota Kinabalu, Sabah. Atau dengan kata ringkas, ko nek jak lift dalam bangunan Plaza Shell tu, atau guna escalator, then pegi level 1 sebab clinic tu betul-betul sebelah escalator.
 
Depan entrance akan nampak selipar kaler blue and pink belambak dalam tu. Diorang memang sudah ready kan selipar rumah. Tidak dibenarkan pakai kasut bawa masuk ya, sila pakai selipar khas. Please behave.
 
Dan yang best apa? Staff di kaunter tu cakap, "You can eat anything you want here." dia cakap sambil tunjuk megi yang besusun di tepi-tepi rak tu. *mata berkelip-kelip dan bercahaya tanda gembira*
 
Siap ada makanan ringan termasuk kuih makmur atas meja menunggu. Ngam betul time musim raya kan?
 
Kemas jak diorang susun jajan dan water cup atas rak tepi tu. Apa lagi, berbunga-bunga la hati mereka yang sedang lapar macam Cik Bulan?!
 
Taraaaaaa~~Kids zone gicheww~ Nampak betul yang diorang ni sungguh memahami kaum-kaum ibu yang mau cantik tapi terpaksa heret laki anak untuk buat rawatan laser muka ni. At least budak-budak tidak nangis keboringan time menunggu kan? Agak bijak disitu.
 
Inilah jejaka tampan yang jaga kaunter masa tu. Eh, lupa pula berkenalan Tanya nama pun tidak sempat maybe Cik Bulan neves first time buat rawatan laser muka? BTW, muka Cik Bulan agak berkilat disitu sebab diorang tempek Vaseline untuk post treatment. 
 
Sempat selfie dengan doctor (yang lelaki kanan tu) dengan assistant beliau after treatment siap. Diorang semua pun friendly and sporting. Thank you for your time guys~
 
Ok, gambar ni Cik Bulan zoom in sket dengan harapan harga tu Nampak jelas. FYI, untuk satu kali rawatan, harga treatment RM99. Tapi kalau ambik pakej contohnya 3x buat facials, harga ada murah sket RM280, so save RM17, kalau 5x facials RM450 (save RM45), 10x facials RM850 (RM140). Jimat kalau ambik pakej, dan yang best TIADA TARIKH LUPUT!!!
 
 
Demikianlah perkongsian Cik Bulan. Sesiapa yang berminat tu bolehlah contact Dr. Hiew Fu Tshung (cari nama ni di Fb and boleh PM dia sendiri). ATAU, contact 011-11227373 untuk buat appointment.
 
 
Semoga bermanfaat.
 
 
With Luv,
Cik Bulan
0128137087

18 comments:

  1. wow. rawatan laser. untuk buang jerawat ke macam mana ye tu?sakit ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jerawat boleh, kedut boleh, scar boleh.

      Delete
  2. Tak dapat bayang muka kena laser.. hehe. Rasa macam mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. emm, susah mau explain hehehe

      Delete
  3. Cik Bulan.. Bila nak share gambar before and after ni?
    Mesti ramai yang nak tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe,ada dalam entry baru2 ni

      Delete
  4. Replies
    1. ko pigilah try hehehe.ada kontek number kan sana tu sa letak

      Delete
  5. Wahh, tak sakit ka buat rawatan laser di muka tu😄 mau tgok nanti hasilnya .. Hehe

    ReplyDelete
  6. Wahh, tak sakit ka buat rawatan laser di muka tu😄 mau tgok nanti hasilnya .. Hehe

    ReplyDelete
  7. Tak pernah rasa lagi buat rawatan laser.. Nak tau jugak mcm mana kesannya after rawatan laser tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia ni bergantung jg dengan tahap kesihatan kulit.klu mua teruk sangat maybe takes time jg tu utk pulih

      Delete
  8. Sakitkah? Mcm menggoda pula tauuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ndak sakit. biasa jak.kecuali ko buat mcm sya yang buang corn

      Delete
  9. Ada consultation brp kali mau pigi ka ni?

    ReplyDelete